Retreat & meditation

Möjlighet till stillhet och reflektion. Varannan torsdag hela hösten erbjuds meditation i Mariakyrkan. Retreatdagar ebjuds av flera församlingar runt om i Lidköping.

Stillhet och tystnad - RETREAT

Vårt behov av stillhet gör sig påmint på olika sätt för den stressade nutidsmänniskan. Att delta i en Stilla dag är att under tystnadens beskydd få möjlighet att lyssna inåt, på sig själv och på Gud. Retreatdagar erbjuds av flera församlingar runt omkring Lidköping.

lördag 5 oktober

En dag i tystnad, med bönesamlingar och möjlighet till enskilt samtal. Ett samarbete mellan Equmeniakyrkan och Götene pastorat.
Anmälan senast 30 september till:
Veronica Lindström, 0511-285 33,
veronica.lindstrom@svenskakyrkan.se
eller Marianne Enoksson, 0511-503 04
marianne.enoksson@equmeniakyrkangotene.se
Tid 09.00-18.00
Plats Götene församlingshem
Ledare Veronica Lindström och Marianne Enoksson

lördag 12 oktober

En stilla dag i tystnad tillsammans med andra med möjlighet att vara kreativ eller bara vara. Dagen inkluderar frukost, lunch och kaffe.
Anmälan senast 8 oktober till:
diakon Catrine Lundberg, 0510-684 32
catrine.lundberg@svenskakyrkan.se
Tid 09.00-16.00
Plats Mariakyrkan, Mariagatan 4, Lidköping
Ledare Carina Berggren och Catrine Lundberg

torsdag 25 okt - fredag 26 oktober

Ett dygn i Taizéanda. Bön, sång, samtal och gemenskap i Taizéanda.  Den som vill kan övernatta i kyrkan. Kostnaden är 100 kronor. Dygnet är ett samarbete mellan Sävare, Sunnersberg och Lidköpings församlingar.
Anmälan senast 21 oktober till:
Mikael Kjell, 0708-32 82 26
mikael.kjell@svenskakyrkan.se
Tid fredag 17.00-lördag 16.30
Plats Majåkerskyrkan, Sävare församling
Ledare Mikael Kjell, Richard Burén och Viktor Joelsson

lördag 16 november

Retreatdag med temat ”Att leva framåtvänd”. Kostnaden är 100 kronor.
Anmälan senast 12 november till:
Mikael Kjell, 070-832 82 26 eller
mikael.kjell@svenskakyrkan.se
Tid 09.30-16.30
Plats Nicolaigården, Södra Kyrkogatan 8, Lidköping
Ledare Mikael Kjell, Anders Kjellqvist m fl

Meditation

Välkommen att delta i meditation i Mariakyrkan varannan torsdag, jämna veckor med start 5 september.
En introduktion erbjuds kl. 18.30 för dig som inte varit med tidigare. 19.00 börjar meditationen.

Ingen anmälan, ingen kostnad. Kontaktperson är Lars Tivemo.