KARL JENKINS REQUIEM - körkonsert dubbleras i Nicolaikyrkan

2020-10-31

I allhelgonatid när den sista sommargrönskan vissnar får tiden oss att tänka på det som väntar allt levande: döden. I Nicolaikyrkan kan man kommande lördag njuta av körsång och stanna upp kring temat livet och döden då man där framför ett rekviem.

Rekviem är i grunden den katolska kyrkans själamässa, bön för våra bortgångna, tonsatt av många t.ex. Mozart, Brahms, Fauré m.fl. I Nicolaikyrkan kommer kören Vocalis med sin vik. ledare Lars Hernqvist framföra ett Requiem av Karl Jenkins från 1999. Walesaren Jenkins, från början rockmusiker, är idag en av världens mest spelade tonsättare och har en omisskännlig stil där han blandar klassiskt med folkliga inslag och även jazzinspirerade avsnitt. Den latinska texten varvas med japanska haikudikter och annan poesi - resultatet blir en spännande mix av både öster - och västerland. De mest sockersöta melodislingor varvas t.ex. med brutala rytmer som beskriver "Vredens dag" - stor variation!

Lördag 31 oktober kl. 17.00 & 19.00 i S:t Nicolai kyrka

Konserten ges 2 gånger för att fler ska kunna lyssna, besöksantalet är begränsat och för garanterad plats kontakta församlingskansliet för gratisbiljett.

KARL JENKINS REQUIEM - körkonsert dubbleras i Nicolaikyrkan