Musiken i våra kyrkor

För den som vill lyssna på finstämd körsång och begåvade musiker finns det all möjlighet till detta i Lidköping. I Mariakyrkan hålls regelbundet musigudstjänster och i S:t Nicolai kyrka bjuds det på konserter av olika slag.

Lördag 8 februari kl. 11.30
S:t Nicolai kyrka
Toner under valven
Stephen Craig, orgel

Lördag 15 februari kl. 17.00
S:t Sigfrids kyrka
Romanskonsert

Ida Falk Winland, sång,
Magnus Svensson, piano
Samarr. med Lidköpings konsertförening. Entré 150 kr, medlemmar i konsertföreningen 100 kr, ungdomar fritt

Läs mer på Konsertföreningens hemsida

Lördag 22 februari kl. 17.00
S:t Nicolai kyrka
Välgörenhetskonsert till förmån för Act Svenska kyrkan.

Mässa i Taizeton

I Sigfridskyrkan firas regelbundet mässa i Taizéanda, då på söndagar kl. 17.00. Karaktäristiskt för denna mässa är dess stillhet, den enkla upprepande meditativa sången och många levande ljus.

After work med fredagsmys

Några gånger per termin har vi After work i S:t Sigfrids kyrka. Vi äter tillsammans och sedan finns det aktiviteter för alla barn medan de vuxna dricker kaffe och lyssnar på skön musik.