Kyrkan som mötesplats

Varje vecka möts hundratals människor inom kyrkans verksamheter och aktiviteter; medarbetare, ideella och besökare i en enda härlig mix.

Öppen dörr i Nicolaigården, Mariakyrkan och Sigfridskyrkan - en diakonal mötesplats

En öppen verksamhet utan fasta programpunkter. Kom på kaffe, smörgås och fika till självkostnadspris. Sitt ner och samtala med varandra eller läs tidningen, lös korsord, spela spel eller helt enkelt bara va. Har du frågor kring öppen dörr kan du kontakta någon av diakonerna.

Måndag, Nicolaigården kl. 10-13
Tisdag, S:ta Maria kyrka kl. 14.30-16.30
Torsdag, Nicolaigården kl. 14.30-16.30
Fredag, S:t Sigfrid skyrka kl. 13-15

Eftermiddagsfika med program

Vid ett par tillfällen varje termin bjuds det på fika och underhållning i Nicolaigården. På grund av coronaviruset pausar dock denna aktivitet.

Kyrkans dagträff i Sigfridskyrkan

Varannan tisdag (jämna veckor) mellan 09.30-13.00 pågår flera studiecirklar samtidigt i Sigfridskyrkan. Det är hantverk, akvarellmålning och näverarbete. Avslutas med middagsbön och lunch tillsammans. På grund av coronaviruset pausar dock denna aktivitet.

Café Palmen i Sigfridskyrkan

Varje onsdag året om mellan kl. 15.00 och 17.00 finns ett öppet café i Sigfridskyrkan. En mötesplats för alla som önskar en kopp kaffe och en stunds gemenskap. Varannan vecka, ojämn vecka, kommer en gäst för samtal utifrån olika teman. Ingen föranmälan krävs, utan det är bara att komma!

På grund av Coronapandemin har Café Palmen valt att ta promenader istället, och kommer fortsätter med det även under hösten.

Seniorcurling i Sigfridskyrkan

Varannan fredag mellan kl. 10.00-11.30, kan du som pensionär komma till Sigfridskyrkan och spela mattcurling med 3.8 kilos stenar. På grund av coronaviruset pausar dock denna aktivitet.

Gudstjänster och sångstunder på äldreboenden

Präster från Lidköpings församling håller regelbundet gudstjänster på följande äldreboenden: Östhaga, Solhaga, Guldvingen, Ljungen, Skogsgläntan och Sleipner. Ett par gånger per termin gästas även Skogsgläntans äldreboende av Psalmcirkeln, som spelar och sjunger tillsammans med de boende. Gudstjänsterna är öppna för allmänheten.

En onsdag i månaden kommer diakon Anne Blomqvist med ett glatt gäng till Solhagas Mötesplats för en sångstund med de boende och de boende i området. Sångtillfällena brukar vara mellan kl. 14.30-15.30.

Tills folkhälsomyndigheten ändrar sina rekkomendationer är både gudstjänster och sångstunder inställda.

Födelsedagsfest

Tre gånger om året bjuder vi alla församlingens 80, 85, 90, 95-åringar (och äldre) på en riktigt festlig födelsedagsfest. Det bjuds på mat, kaffe och tårta, musikunderhållning och en och annan överraskning. Det brukar bli en härlig fest! Närmar du dig din bemärkelsedag får du hålla utkik i brevlådan efter en inbjudan. På grund av coronaviruset avvaktar vi 2021 innan det blir aktuellt med en ny födelsedagsfest.