Församlingskår

Församlingskåren är en lokalavdelning av Svenska kyrkans lekmannaförbund. Kårens strävan är att fler människor skall bli delaktiga i församlingsgemenskapen, kunna föra ut evangeliet i vardagslivet, kunna påverka kyrkans framtidsfrågor osv.

Kårens möten är förlagda till varannan måndag jämna veckor mellan kl. 16-18 i Nicolaigården, höst- och vårtermin. Program för varje gång är inledning, föredrag av någon inbjuden gäst, kaffe och sedan avslutning.

Märk väl - att mötena är till för alla, även icke medlemmar. Kårens sammankomster står att läsa om under församlingens predikoturer i NLT.

Mer information kan lämnas av ordförande Berit Rydén, tel. 0510-620 93

Bibelstudium: Kan lidandet komma från Gud? Karin Enerbäck
Berit R. & Åke S.

Årsmöte. Bach i alla tonarter: Lars Hernqvist
Karin H & Maria Å.

”Det går som på räls” En månad med interrail i Europa Monica o Tomas Forsner
Ingrid B & Christina W.

2 mars
Vad gör en apotekare och varför blir hon präst? Maria Dufberg
Margareta G & Berit R.

16 mars
Delaktighet och gemenskap. Om ungdomsarbete i Mariakyrkan; Carl-Wilhelm Malmesved o Adam  Henström
Maria Å. & Karin H.

30 mars
Bibelstudium: Psaltaren i nöd och lust: Anders Kjellqvist
Åke S. & Ingrid B.

I sjukhuskyrkans tjänst Karolina Hedlund Karlsson
Christina W. & Margareta G.

Utfärd: Ev. till Lundsbrunn