Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Föreläsningar i Nicolaigården

Varje termin anordnar vi intressanta föreläsningskvällar i Nicolaigården. Föreläsningarna är öppna för alla och det är alltid fri entré. Håll utkik här på hemsidan för uppdaerad information vad gäller ev. biljetter eller ev. inställd föreläsning. Vi följer folkhälsomyndighetens rekomendationer och kommer anpassa oss därefter.

 


Tisdag 22 september kl. 18.30

Hanna Möllås är leg. Barnmorska och leg. psykoterapeut med inriktning mot familjeterapi. Via Nordic Association for Clinical Sexology (NACS) är hon auktoriserad Specialist i Klinisk Sexologi, auktoriserad Specialist i Sexologiskt hälso- och utbildningsarbete. Dessutom är hon auktoriserad Handledare i Sexologi via Svensk förening för Sexologi (SFS).

Utöver dessa utbildningar har Hanna en vidareutbildning i teologi och religionsvetenskap och studerar för närvarande masterprogrammet för Sexologi vid Malmö Universitet. Hennes föreläsning kommer gå under temat:  ”Kyrkan och sexualiteten” 

Begränsat antal platser. Gratisbiljetter finns att hämta på församlingskansliet från och med 15 september.

Är du intresserad av att följa föreläsningen via länk? Kontakta kansliet, så får du en länk för uppkoppling. Länken kommer via mail, så enklast är om du mailar in ditt intresse för deltagande till: lidkoping.pastorat@svenskakyrkan.se

Tisdag 13 oktober kl. 18.30

Lasse Berg är hedersdoktor vid Lunds universitet och en uppskattad och flerfaldig sommarpratare. Lasse har sedan 60-talet beskrivit världen för oss, och kommer i sitt föredrag belysa vad det innebär ”Att vara människa”

Vilket liv är det som evolutionen anpassat oss för? I våra arvsanlag finns fortfarande samlaren som levde i Afrika, som vill ha gruppens trygghet och som är rädd för att bli utstött. Är det nya livet hållbart? Hur skall vi som människa leva för att få frid med vårt inre?

Begränsat antal platser. Gratisbiljetter finns att hämta på församlingskansliet från och med 6 oktober.